Over ons

Mijn naam is Ron Koster, softwareontwikkelaar en eigenaar van Chipitclean. Naast mijn werk als softwareontwikkelaar ben ik werkzaam als projectleider huisvesting bij een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking. Uit ervaring weet ik dat iedere ruimte een eigen verhaal heeft, waar het gaat om fabrikanten, kleurcodes en andere specifieke eigenschappen. Deze gegevens raken vaak kwijt, waardoor bij defecten moeilijk kan worden achterhaald welke deurkruk of ander onderdeel je nodig hebt. Door al deze gegevens per ruimte vast te leggen op een chip, hebben gebouwbeheerders de juiste informatie altijd bij de hand.

Logboeken

Hetzelfde gaat op voor het onderhoud en de schoonmaak van ruimtes. In toiletruimtes zie je vaak lelijke aftekenlijsten, waarop schoonmakers moeten aangeven wanneer ze wat hebben gedaan. Dat kan eenvoudiger én sneller. Ik heb me gespecialiseerd in het programmeren van NFC chips, die je kunt uitlezen met je mobiele telefoon. Door bij iedere ruimte zo’n chip te monteren, kunnen schoonmakers met één druk op de knop hun logboek bijwerken. Bovendien zijn deze gegevens makkelijk in te lezen door leidinggevenden en opdrachtgevers.

Ontwikkelen

In samenwerking met Schoonmaakbedrijf Vastenburg in Hoorn heb ik Chipitclean ontwikkeld. Zij hebben het vervolgens ingezet tijdens een pilot. Leidinggevenden weten binnen een uur hoe de software werkt en schoonmakers kunnen binnen tien minuten aan de slag met de app. Het systeem werkt niet alleen eenvoudig, maar maakt het ook leuk om taken af te vinken. Werken met een glimlach op je gezicht, dat vind ik belangrijk. Om het systeem compleet te maken, heb ik ook de mogelijkheid om defecten en andere bijzonderheden te melden en een bestelfunctie toegevoegd. Om het systeem voor iedereen toegankelijk te houden heb ik duidelijke knoppen ingebouwd die de gebruiker door de app heen helpen. Bovendien is het mogelijk de app in de moedertaal te gebruiken. En omdat er geen overbodige, ingewikkelde functies nodig zijn, zijn de licentiekosten overzichtelijk én aanmerkelijk lager dan bij vergelijkbare systemen. 

 

Chipitclean

Inloggen Chipitclean omgeving

Dit is de web-based omgeving voor de administrator

Dit is de web-based omgeving voor de Opdrachtgever en de Leidinggevende van het schoonmaakbedrijf 

Vul ons contact formulier in of stuur een email naar info@chipitclean.nl

Chipitclean hoe simpel kunnen wij het maken!